Aktie: € 125,=

Eerste 4 rijlessen voor € 125,=. Het is prettig om te weten met wie je te maken krijgt en wie je rijinstructeur is. Daarom ontvang je een fikse korting op de eerste 4 rijlessen om het eens uit te proberen. De rijschoolhouder is tevens je rijinstructeur. De aktie is bestemd voor nieuwe leerlingen die zich aanmelden en verplicht je verder tot niets. Ook als je besluit om niet verder te gaan!

Januari 2014 We zijn jarig en wie jarig is trakteert!

Al sinds 2009 verzorgen we rijopleidingen voor het autorijbewijs in de omgeving Beetsterzwaag, Gorredijk en Drachten. Gedurende de afgelopen jaren hebben we al heel wat leerlingen succesvol kunnen coachen en begeleiden in het behalen van hun rijbewijs. Nu zijn we jarig en bestaan 5 jaar. Om dit te vieren hebben we een aantal akties bedacht gedurende het gehele jaar. Sinds kort zijn we ook aktief op Facebook en hebben de website aangepast. Volg de ontwikkelingen op Facebook. Deel en/of Like ons en bekijk onze website!

Ons adres voor Facebook is: https://nl-nl.facebook.com/autorijschool.stienstra

 

November 2011 2toDrive

Autorijles vanaf 16,5 jaar!  Sinds november 2011 kan en mag dit binnen Nederland. Alle rijscholen mogen hieraan meedoen. Je mag al praktijkexamen doen vanaf het moment dat je 17 jaar bent geworden. Het behaalde rijbewijs is geldig voor de rest van je leven. Helemaal zelfstandig autorijden mag echter nog niet. Dit mag pas vanaf het moment dat je 18 jaar bent geworden.

Tussen je zeventiende en achtiende jaar mag je autorijden maar dan wel onder begeleiding van een volwassene. Deze begeleider moet ten minste vijf jaar rij-ervaring hebben, is minimaal 27 jaar oud en is geregistreerd bij de aanvraag van het rijbewijs. Je ouders bijvoorbeeld, maar dit mag ook iemand anders zijn. Op deze manier kunnen jonge bestuurders ervaring opdoen. Je mag maximaal 5 begeleiders aanwijzen.

Belangrijke punten voor deelnemers aan 2todrive:

  • je mag vanaf 16 jaar theorie-examen doen
  • je theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig
  • je mag beginnen met autorijles vanaf 16,5 jaar
  • je mag praktijkexamen doen vanaf je 17e verjaardag
  • ben je geslaagd, dan mag je autorijden met een begeleider
  • vanaf 18 jaar mag je zonder begeleider autorijden

Dit zogenaamde begeleidend rijden is niet nieuw. In Duitsland is het al van toepassing en tot op heden zeer succesvol gebleken. Deelnemers die begeleid rijden vanaf hun zeventiende veroorzaken veel minder ongelukken in het verkeer.

In Nederland is het voorlopig een expiriment, beter bekend onder de naam 2toDrive, dat in ieder geval 6 jaar gaat duren. Elke rijschool kan en mag hier aan mee doen. Om iedereen zo goed mogelijk te informeren is een speciale website ingericht. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan eens de website www.2todrive.nl